ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  ΜΗΝΥΜΑ
  ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  ΙΣΤΟΡΙΑ
  ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  ΞΕΝΑΓΗΣΗ
  ΧΑΡΤΗΣ
  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  ΕΡΓΑ
  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  ΕΡΓΑ
   
 

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ (ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ)

Η αστυφιλία η οποία μάστιζε την κοινότητα που κινδύνευε να διαλυθεί ένεκα της κακής συγκοινωνίας, έχει εκλείψει. Η κατασκευή νέου δρόμου προς τη Λευκωσία και οι συνθήκες γενικά που δημιουργήθηκαν μετά την εισβολή, βοήθησαν τους κατοίκους να παραμείνουν στο χωριό τους. Έτσι η Κοινότητά μας άρχισε να μεγαλώνει και να προοδεύει με γρήγορο ρυθμό. Απόδειξη τα πολλά καινούργια σπίτια που στεγάζουν τα νέα ζευγάρια.

Η μεγάλη πρόοδος στην Κοινότητα άρχισε να διαφαίνεται ακόμα πιο πολύ τα τελευταία χρόνια, όπου πάρα πολλά αναπτυξιακά έργα έχουν γίνει, βοηθώντας έτσι την παραπέρα ανάπτυξή της.
Έργα όπως ο βρεφοπαιδοκομικός σταθμός, όπου στεγάζει τμήματα βρεφών, προδημοτικής και παιδικής λέσχης. Η πλήρης αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου σε αίθουσες και βοηθητικούς χώρους. Το νέο κοινοτικό στάδιο για τις ανάγκες των δύο σωματείων της Κοινότητας, αλλά και όλης της νεολαίας. Η νέα υδατοδεξαμενή, η οποία μπορεί να εξυπηρετεί σε πόσιμο νερό και τις ψηλές περιοχές που έχουν κτιστεί κατοικίες. Το κοινοτικό ιατρείο. Τα νέα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου. Η κατασκευή πεζοδρομίου το οποίο αρχίζει από την είσοδο του χωριού και περνά από το δημοτικό σχολείο, το βρεφοπαιδοκομικό σταθμό και καταλήγει στο κέντρο του χωριού με προστατευτικό κάγκελο για την ασφάλεια των παιδιών. Η αλλαγή όλου του υδρευτικού δικτύου, για την παροχή πόσιμου νερού, καθώς και όλων των υδρομετρητών, διασφαλίζοντας έτσι την υγεία των κατοίκων. Η ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων εντός της οικιστικής περιοχής και άλλα πολλά, δίδουν μια καθαρή εικόνα για την ανάπτυξη που είχε η κοινότητα τα τελευταία χρόνια.

Εκείνο όμως που προδιαγράφει ότι η πρόοδος αυτή θα έχει συνέχεια ,είναι το γεγονός ότι η Κοινότητα Καπέδων είναι μια νεαρή σε πληθυσμό Κοινότητα. Ο μισός πληθυσμός είναι μαθητές. Γύρω στα 200 παιδιά φοιτούν στο βρεφοπαιδοκομικό σταθμό, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Όλα αυτά μαζί λειτουργούν καταλυτικά για τη μεγάλη πρόοδο και ανάπτυξη που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Κοινότητα Καπέδων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

1. Διαμόρφωση κεντρικής πλατείας με πλακόστρωτα, φωτισμό, παγκάκια, δένδρα.
2. Κατασκευή κοινοτικού πάρκου.
3. Εγγραφή, συντήρηση και κατασκευή αγροτικών δρόμων.
4. Κατασκευή νέων κοινοτικών κτιρίων όπου θα στεγάζουν και το κοινοτικό Ιατρείο.
5. Μεταφορά της κοινοτικής βιβλιοθήκης στο χώρο που στεγάζεται σήμερα το Ιατρείο και επέκταση της με τον εμπλουτισμό νέων βιβλίων και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ:

Το Κοινοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινοτικής Ευημερίας της Κοινότητας έχει προγραμματίσει για το Κοινοτικό Νηπιαγωγείο, Παιδική Λέσχη και δημόσιο Νηπιαγωγείο, τα πιο κάτω έργα:

1. Επέκταση του κτιρίου του Κοινοτικού Νηπιαγωγείου με νέα αίθουσα πάνω
από το υφιστάμενο κτίριο όπου θα στεγασθεί είτε το Δημόσιο Νηπιαγωγείο
(Προδημοτική) είτε η Παιδική Λέσχη.
2. Διαμόρφωση του χώρου κάτω από το Νηπιαγωγείο με μικρό αμφιθέατρο και
χώρο πρασίνου και παιχνιδιών.
3. Κατασκευή πισίνας στο χώρο του Νηπιαγωγείου για τις ανάγκες του
καλοκαιρινού σχολείου που λειτουργεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο
Κοινοτικό Νηπιαγωγείο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

1. Αίθουσα πολλαπλής χρήσεως για τις ανάγκες των παιδιών του Δημοτικού
Σχολείου όπου τους χειμερινούς μήνες δεν μπορούν να ασχοληθούν με τον
αθλητισμό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και για τους πιο
μεγάλους που θέλουν να αθλούνται και δεν μπορούν, καθώς και τις
πολιτιστικές εκδηλώσεις της Κοινότητας.
2. Συντήρηση και επέκταση των κτιρίων του σχολείου όπου χρειάζεται.

Όλα τα πιο πάνω έργα τα οποία για την αποπεράτωση τους θα κοστίσουν γύρω στο ένα εκατομμύριο λίρες (£1.000.000), θα τροχειοδρομηθούν με σειρά προτεραιότητας σύμφωνα και με τις ανάγκες της Κοινότητας, από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Προσδοκώντας στην αμέριστη συμπαράσταση και οικονομική βοήθεια του κράτους, καθώς και στη συνεργασία όλων των κατοίκων της Κοινότητας, όπου με την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στο νέο Κοινοτικό Συμβούλιο, του δίνουν τη δυνατότητα να εργασθεί με όλες του τις δυνάμεις για την πρόοδο, την ευημερία και την πάρα πέρα ανάπτυξη της Κοινότητας.